Werk Delftsestraatweg moet over

De Delftsestraatweg is met de herinrichting smaller gemaakt. Maar nu kunnen bussen en vrachtwagens elkaar niet meer veilig passeren. (Foto: Bart Planken)

De herinrichting van de Delftsestraatweg tussen de Rijskade en de Komkommerweg moet opnieuw. De versmalling van de weg, waarvoor was gekozen om de weg veiliger te maken en om vrachtverkeer te ontmoedigen van de route gebruik te maken, is verkeerd uitgepakt. Vrachtwagens kunnen elkaar nu niet meer veilig passeren en ook de busmaatschappij klaagt over de te smalle weg.

Sinds de openstelling van het vernieuwde wegdeel op 10 juli kwamen bij de gemeente de klachten hierover binnen. Die bleken niet voor niets, want de gemeente heeft al heel snel moeten concluderen dat het noodzakelijk is om het ontwerp van de weg aan te passen en de weg toch iets breder te maken, schrijft het college aan de gemeenteraad.

In de week van 24 augustus gaat de weg weer dicht en moet de aannemer opnieuw aan de slag. Hierdoor loopt ook de verdere herinrichting van de Delftsestraatweg enkele weken vertraging op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.