Werk je mee aan de opbouw van de omroep?

De plannen van Pijnacker-Nootdorp Actueel als lokale omroep zijn ambitieus. Om ze uit te kunnen voeren zijn er veel mensen nodig. In de afgelopen maanden is het aantal medewerkers al behoorlijk uitgebreid en er zijn nog meer kandidaten die zich hebben aangemeld om straks de redactie te versterken of mooie radio- en tv-programma’s te gaan maken.

Maar we zijn er nog niet. Er zijn op alle gebieden nog medewerkers nodig die enthousiast zijn over een nieuwe lokale omroep en die als vrijwilliger hun steentje willen bijdragen. We kunnen versterking gebruiken op de centrale redactie, bij de tv-redactie die nu al heel actief is met het maken van mooie videoproducties en bij de radio. Ook mensen die willen meewerken aan de digitale en sociale media zijn welkom.

Centrale redactie

De centrale redactie levert inhoud voor de website en voor de sociale media die daaraan zijn gekoppeld. De centrale redactie zorgt voor de dagelijkse nieuwsvoorziening, interviews, nieuws over culturele evenementen en voorstellingen, sport, gemeentelijk nieuws, berichten uit verenigingen en wijken enzovoort.

De redactie schrijft daarnaast de berichten voor de nieuwsbulletins op radio en voor de kabelkrant. Verder vormt het nieuws dat door de centrale redactie wordt geproduceerd de basis voor actuele radio- en tv-programma’s.

De centrale redactie wordt gevormd door enkele professionele journalisten, aangevuld met redactiemedewerkers voor tekst en fotografie. Vrijwilligers die de redactie willen versterken krijgen een goede begeleiding in journalistieke vaardigheden. Afhankelijk van hun interesse en eventuele ervaring is specialisatie mogelijk (zoals sport, gemeentepolitiek, cultuur enzovoort). Redactiemedewerkers worden zoveel mogelijk getraind en begeleid als camjo: camerajournalisten die zelfstandig nieuwsitems kunnen opnemen en monteren.

Tv-redactie

Videomedewerkers produceren aan de hand van door de centrale redactie aangedragen nieuwsitems en zelf gekozen onderwerpen nieuwsvideo’s en reportages voor de digitale media en het tv-kanaal van de omroep. Ook verzorgt de videoredactie live uitzendingen en registraties van gebeurtenissen en evenementen in de kernen van de gemeente en studio-uitzendingen met gasten en mensen in het nieuws.

In deze groep is nog volop ruimte voor videomakers en video-editors, geluidsmensen en vrijwilligers die als tv-programmatechnicus willen meewerken of die daar ervaring mee willen opdoen.

Radio

Bij het medium radio wordt onderscheid gemaakt tussen de medewerkers die verstrooiende muziekprogramma’s maken en de radioredactie die zich bezighoudt met inhoudelijke programma’s, radioreportages, interviews en gesprekken vanuit de studio. De content van de radioredactie valt onder de journalistiek/inhoudelijke verantwoordelijkheid van de hoofdredacteur. Dit geldt niet voor de muziekprogramma’s en andere niet-inhoudelijke onderdelen.

Voor de radio zijn we nog op zoek naar enkele presentatoren die affiniteit hebben met lokaal nieuws en die via vraaggesprekken in de studio of als radioverslaggever in de kernen van Pijnacker-Nootdorp bijdragen leveren.

Voor de muziekprogramma’s is nog ruimte voor een beperkt aantal radiomakers. Denk je een bijdrage te kunnen leveren of heb je een goed idee voor een radioprogramma, meld je dan zeker aan.

Ook vrijwilligers die ervaring hebben met radiotechniek of die zich hierin willen bekwamen zijn welkom.

Digitale media

Ben je een crack op het gebied van digitale en sociale media? Dan komen we graag met je in contact.

Meld je aan

Wil je meewerken aan de opbouw van Pijnacker-Nootdorp Actueel als nieuwe lokale omroep? We gaan graag met je in gesprek. Stuur een mailtje naar vrijwilligers@pijnacker-nootdorp-actueel.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.