Werken aan de heg

Een ouderwetse Biesland Doedag zaterdag. Ongeveer vijftien mensen uit Pijnacker-Nootdorp, vooral uit de groep Vrienden van Biesland, zaten een groot deel van de dag op hun knieën naast het Virulypad in Delfgauw om de heg langs het land van Jan en Mieke Duijndam van Hoeve Biesland onkruidvrij te maken. Een flinke klus, want de groene afscheiding beslaat een afstand van drie kilometer.

De heg bestaat uit zeven verschillende plantensoorten, die door de werkzaamheden de ruimte krijgen om uit te groeien. De groene afscheiding is vorig jaar aangeplant. Boer Duijndam koos er bewust voor om geen hek voor zijn koeien te maken van schrikdraad, prikkeldraad of gaas. De natuurlijke afscheiding, die uiteindelijk 70 tot 80 cm hoog moet worden, zorgt ervoor dat vlinders en andere insecten er over een lange afstand in kunnen vertoeven en ook kan het een mooie broedplaats worden voor verschillende vogelsoorten.

In de natuur

De oproep van Jan Duijndam aan vrijwilligers om op deze zaterdag mee te komen helpen aan het onderhoud van de heg heeft dus succes gehad. “Het is gewoon lekker om in de natuur te werken”, zei een van de deelnemers zaterdagmorgen. Ook gemeenteraadslid Wineke ‘t Hart (Progressief Pijnacker-Nootdorp) deed enthousiast mee. “Die heg is een bijzondere afscheiding die je niet zoveel ziet. Mooi dat er vandaag zoveel mensen zijn gekomen om een steentje bij te dragen.”

Ook gemeenteraadslid Wineke ‘t Hart hielp mee met het onderhoud van de kilometerslange heg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *