Wesley Epskamp nieuwe trainer RKDEO

VOETBAL | Tijdens de nieuwjaarswedstrijd tussen het huidige elftal van RKDEO en het oude team van de club wist het huidige team te winnen met 3-0. Ook werd tijdens de nieuwjaarsrecptie bekend gemaakt wie de nieuwe trainer voor RKDEO 1 wordt.

Voor de wedstrijd werd een groepsfoto gemaakt van beide teams en met de scheidsrechter erbij. Het was een boeiende wedstrijd om te zien, die twee keer 30 minuten duurde. Vooral het huidige RKDEO maakte gebruik van het feit dat ze tijdens de wedstrijd onbeperkt konden wisselen. Aan het begin waren er een aantal kansen aan beide kanten. Het eerste doelpunt was een eigen goal van Dick den Hollander van het oude RKDEO team. Dat gebeurde in de 20e minuut van de wedstrijd. Dat was ook gelijk de ruststand.

In de tweede helft stonden er aan beide kanten elf andere namen op het veld. In de 47e minuut wist Sam Ruinard uit de kluts te scoren voor het huidige RKDEO. Vijf minuten voor tijd werd het ook nog 3-0, dit keer scoorde Devin Krul met een afstandschot op het randje van het strafschopgebied. Zo won het huidige RKDEO van het oude RKDEO met 3-0.

Nieuwjaarsrecptie

Na de wedstrijd was er weer de jaarlijkse nieuwjaarsrecptie in de kantine van RKDEO. Er waren veel leden op afgekomen op dit jaarlijkse evenement. Na een tijdje nam de voorzitter Hans van Noppen het woord. Hij begon met slecht nieuws, over dat de club een klein verlies had geleden in de jaarcijfers van het afgelopen jaar. De situatie is niet zorgwekkend door de reserves die zijn opgebouwd. Oorzaak was onder andere het in aantal teruglopende vrijwilligersaantal. Dat begint volgens de voorzitter zorgwekkend te worden. Er is een aantal vacatures voor zowel vrijwilligers als op bestuurlijk niveau. De aanwezige leden werd daarom dus gevraagd om te helpen met het zoeken maar nieuwe vrijwilligers.

Het positieve gedeelte begon met het feit dat er steeds meer activiteiten worden georganiseerd in de kantine bij RKDEO door verschillende groepen, zoals biljarten en darten. Er zijn ook, na telling van de voorzitter, ruim 100 elftallen bij RKDEO. Dat zijn zowel jongens- als meisjesteams. Door deze teams zijn er afgelopen seizoen veel kampioenschappen behaald. Zoals door bijvoorbeeld JO19 en MO11-1.

Verder noemde de voorzitter dat de Jan Janssenhal wordt gesloten als de gemeenteraad daarmee instemt, maar er komt wel een nieuwe hal. Het bestuur van RKDEO wel geschrokken van dit bericht, want ze weten nog niet wat voor consequenties dat heeft voor de club. Ook werd de nieuwe trainer voor RKDEO 1 bekendgemaakt. Dat wordt Wesley Epskamp. Over de invulling voor de rest van de staf wordt nog gesproken.

Groepsfoto voor de wedstrijd tussen RKDEO en Oud-RKDEO.
Er was weer een volle kantine tijdens de nieuwjaarsreceptie.
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *