WhatsAppdienst voor jongeren

WhatsApp is onder jongeren het meest gebruikte sociale medium.

Het Jeugd- en Jongerenwerk ontwikkelt in opdracht van de gemeente Pijnacker-Nootdorp een Whatsappdienst voor jongeren die een vraag hebben of informatie zoeken. Jongerenwerkers zullen via Appke, zoals de dienst wordt genoemd, elke dag tussen 9 uur ’s morgens en 9 uur ’s avonds bereikbaar zijn. Voor WhatsApp is gekozen omdat dat het meest gebruikte sociale medium onder jongeren is.

De Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland, die ook voor Pijnacker-Nootdorp werkt, gaat ook een website voor jongeren onderhouden. Verder worden Twitter en Facebook ingezet om hen te bereiken.

Pijnacker-Nootdorp heeft op dit moment al een website die gericht is op jongeren: Jongin, geproduceerd door het bedrijf Kuseema. Het contract daarvoor is opgezegd. Per 1 oktober gaat die website uit de lucht. Jongin is de laatste tijd in opspraak geraakt omdat op het forum, dat tot voor enkele maanden op de website te vinden was, seksueel getinte vragen en antwoorden voorkwamen waarvan de herkomst twijfelachtig was. Na berichten hierover had wethouder José van Egmond direct besloten dat het forum in de editie Pijnacker-Nootdorp uit de lucht werd gehaald.

De informatievoorziening voor jongeren en de Whatsappdienst zal worden uitgevoerd door de jongerenwerkers die al actief zijn voor Pijnacker-Nootdorp. Wel is eenmalig een bedrag van 5000 euro nodig voor het opzetten van Appke.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *