Wie wil helpen bij DigiD-cursus?

We worden tegenwoordig geacht bijna alles digital te kunnen doen. Ook berichten van de overheid worden steeds vaker in digitale vorm verspreid. Niet iedereen is er handig in om die berichten te lezen, of om een aanvraag voor een nieuw paspoort digitaal af te handelen.

Ie Digisterker-cursus ‘Leren werken met de digitale overheid’ gaat het over alles waar je je DigiD voor nodig hebt: online afspraken maken, documenten aanvragen, toeslagen regelen enzovoort. Ook in Pijnacker-Nootdorp wordt deze cursus geregeld gegeven in de filialen van de bibliotheek. Het gaat steeds om drie lessen, die over het algemeen worden gevolgd door oudere inwoners.

Om de cursus te kunnen blijven geven zijn wel mensen nodig die willen helpen. Gezocht wordt daarom naar vrijwilligers die in het nieuwe seizoen samen met anderen de cursisten willen ondersteunen bij de oefeningen die tijdens de cursus worden gegeven. Ook is het fijn als ze mee kunnen denken over het verder ontwikkelen van de cursussen.

Wie wil komen helpen moet in elk geval goed Nederlands kunnen spreken en moet het ook leuk vinden om een ander iets te leren. Ook is affiniteit met mediawijsheid, digitalisering en de doelgroep senioren onontbeerlijk.

Meer informatie is te krijgen bij het Bureau Vrijwilligerswerk van Pijnacker-Nootdorp. Je kunt ook even kijken in de vrijwilligersvacaturebank

In Pijnacker-Nootdorp worden de Digisterker-cursussen gegeven in de filialen van Bibliotheek Oostland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *