Wie zet straks een Bakkie voor de Buren?

Vilter Coffee opende op 1 mei zijn koffiebar bij de start van de Buren van Delfgauw, maar stopt er na vier maanden alweer mee.

Bewoners van Delfgauw kunnen op woensdag 24 juli weer terecht in de Buren van Delfgauw, de ‘huiskamer van het dorp’, die wordt gerund door de SWOP, het Jeugd- en Jongerenwerk en Bibliotheek Oostland, die met elkaar SBJ Samen Sterk vormen. Onder de titel ‘Een Bakkie bij de Buren” kan iedereen in gesprek met de wijkmanager, jongerenwerkers, de wijkagent, iemand van de SWOP enzovoort.

Het zal woensdag voor het laatst zijn dat dat ‘bakkie’ gezet is door Vilter Koffie, de koffie-exploitant die zo’n mooie plek in de gemeenschappelijke ruimte heeft ingenomen. Want vier maanden na de opening van de Buren op 1 mei van dit jaar stopt de exploitant er alweer mee. Omdat het ‘gehoopte succes is uitgebleven’, meldt de koffiebar op zijn Facebookpagina. Kennelijk is zo kort na de opening al duidelijk dat Delfgauw te weinig kopjes koffie komt drinken om de exploitatie te kunnen volhouden.

Rauw op het dak

Bij SBJ Samen Sterk is dat besluit zonder twijfel rauw op het dak gevallen. De koffiebar vormt immers een belangrijk onderdeel van het concept van de Buren van Delfgauw. Het kan dus ook gevolgen hebben voor de activiteiten die in het buurtcentrum worden gehouden; in elk geval geen lekkere koffie meer.

SBJ Samen Sterk is inmiddels in overleg om te zien of er iemand anders gevonden kan worden die een koffiebar wil runnen, of dat het op een andere manier verder kan. “We willen het Bakkie bij de Buren zeker doorzetten”, zegt een woordvoerder desgevraagd.

Vilter schenkt woensdag dus het laatste ‘Bakkie’ en sluit eind van de week de koffiebar definitief. Wie dus een kopje koffie gaat schenken tijdens het volgende ‘Bakkie bij de Buren’ op 7 augustus is dus nog onbekend. De Buren van Delfgauw gaat in elk geval door, en ook de ijssalon zet zijn activiteiten voort.

Wethouder Hanneke van de Gevel schonk op 1 mei bij de opening van de Buren van Delfgauw als een echte barista een kopje koffie in de bar van Vilter.
Een opmerking bij " Wie zet straks een Bakkie voor de Buren?"
  1. Jaa al druk bezig met bakkie’s zetten hoor. Ik miranda van Chillings bij de buren ben de nieuwe horeca exploitant bij de buren van delfgauw. En hopelijk ga ik er wel een succes van maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *