Wijkvereniging blij met scholenplan

De Groen van Prinsterlocatie, waar nu Octantschool Schatkaart staat, is groot genoeg voor de nieuwbouw van twee IKC’s.

De bewonersvereniging van Pijnacker-Noord is enthousiast over het voorstel van het college voor de bouw van twee IKC’s op de scholenlocatie aan de Groen van Prinstererlaan. Als de gemeenteraad ermee instemt komen op het huidige terrein van Octantschool Schatkaart en het naastliggende terrein waar vroeger een Mavo stond, twee nieuwe IKC’s: een voor Schatkaart en een voor de tweetalige Montessorischool Casa, beide gecombineerd met voor- en naschoolse opvang.

Volgens de vereniging ziet het voorlopige plan er goed uit. De locatie is groot genoeg voor de twee kindcentra, en ook is er voldoende ruimte om het verkeer op een goede manier af te wikkelen, denkt voorzitter Petra Graafland. Ook is de bewonersorganisatie enthousiast omdat de nieuwe schoolgebouwen in het hart van Pijnacker-Noord de sterk vergrijzende wijk een flinke impuls kunnen geven. Gezinnen die zich nu veelal in de nieuwbouwwijken vestigen, zouden dan een gemakkelijker de keuze maken om in Noord te gaan wonen.

Positief

Petra Graafland

De bewonersvereniging is dinsdag direct na de presentatie van de plannen door het college geïnformeerd. Toevallig had het bestuur van de vereniging voor die avond al een videovergadering belegd, dus daarin konden meteen wat eerste gedachten met elkaar worden gedeeld, vertelt voorzitter Graafland.

“Natuurlijk moet er nog van alles goed worden afgesproken en geregeld, maar in beginsel zijn we zeker positief. De plek is prima, ruimte is er genoeg en de afwikkeling van het verkeer kan goed worden geregeld”, zegt ze. Dat er na de eerste berichtgeving over het plan direct vrij veel negatieve reacties kwamen van bewoners in de wijk begrijpt Graafland wel. “Het is fijn dat de gemeente direct brieven heeft bezorgd bij alle bewoners van de wijk, maar het is niet zo handig dat ze daar weinig over het verkeer in hebben gezet. Juist daar maken mensen zich druk om, dat is logisch. De communicatie had dus wel wat handiger gekund. Dat kon ook best, want in het voorstel is wel degelijk goed nagedacht over het halen en brengen van de kinderen.”

Klein wijkcentrum

De vereniging gaat in de komende tijd namens de bewoners van de wijk intensief deelnemen aan het participatieproces, dat door de gemeente wordt opgezet. In dat proces zal de vereniging ook pleiten voor een kleinschalig wijkcentrum bij de nieuwe scholen, of in elk geval een eigen plek voor de vereniging, al is het maar ter grootte van een schoollokaal. “Een ruimte waarin we geregeld voor de wijk wat dingen kunnen organiseren en waar we zelf kunnen vergaderen: het zou fantastisch zijn als dat meteen ingepast kan worden”, zegt Petra Graafland.

Voor het scholenplan wil de gemeente ruim 11 miljoen euro uittrekken. Een bescheiden ruimte voor de wijk zou daarmee toch ook mogelijk moeten zijn, zou je zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *