Wildopvang moet de deuren sluiten

De voorspelling van eind vorig jaar wordt nu keihard bewaarheid: de Wildopvang in het Delftse Hout, die gewonde wilde dieren uit Pijnacker-Nootdorp, Delft, Rijswijk en andere gemeenten opvangt, gaat binnen enkele maanden dicht omdat er geen geld meer is om het personeel te betalen.

Dat het financieel slecht ging met de opvang was al geruime tijd bekend. Winanda de la Rambelje-Mergler, beheerder van de opvang en voorzitter van de stichting, waarschuwde in november al dat de opvang eind dit jaar zou stoppen als er geen structurele inkomsten zouden worden gegenereerd.

Geen meerderheid

Ook Pijnacker-Nootdorp heeft tot nu toe geweigerd om bij te dragen aan de kosten van de wildopvang. Een amendement van de Partij voor de Dieren, ingediend bij de bespreking van de begroting in november vorig jaar, haalde geen meerderheid in de gemeenteraad.

Wethouder Peter Hennevanger (financiën) betoogde bij die gelegenheid dat er eerst gesproken zou moeten worden over de vraag of de bekostiging van op straat gevonden vogels, egels en andere kleine zoogdieren een taak van de gemeente is. Tot nu toe heeft die discussie in de gemeenteraad niet plaatsgevonden.

Ook de andere gemeenten in de regio, waarvoor de wildopvang gewonde dieren opvangt en verzorgt, willen tot nu toe niet structureel meebetalen.

Pijnacker-Nootdorp Actueel maakte vorig jaar onderstaande video over de Wildopvang.

,
Een opmerking bij " Wildopvang moet de deuren sluiten"
  1. Net als met dierenasiels gebeurt is het een feit dat, zodra verantwoordelijke gemeentes gevraagd wordt structurele ondersteuning te bieden om flora en fauna de helpende/reddende hand en het hoofd boven water te houden en medewerkers hun enorm belangrijke werk te kunnen uitvoeren….geeft “men” helaas niet thuis. Op deze manier worden burgers “ziende blind gemaakt”…..wegkijken van leed is veiliger…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *