Spelletjes thuis op Willem AlexAndersdag

Koning Willem-Alexander viert zijn verjaardag. (Foto: RVD – Martijn Beekman)

Geen traditionele Koningsdag maandag, maar wie weet, misschien wordt de Willem AlexAndersdag (mooi alternatief uit het radioprogramma De Taalstaat voor het wat dommige Woningsdag) juist wel bijzonder. De gezamenlijke Oranjeverenigingen van Nootdorp, Pijnacker en Delfgauw hebben er, in samenwerking met de Telstar, in elk geval toch nog iets van willen maken.

Een officieel moment is er om tien uur ’s morgens. De Oranjeverenigingen zouden graag zien dat zoveel mogelijk inwoners op dat tijdstip het Wilhelmus aanheffen, net zoals in heel het land zal worden gedaan. Dat moet dan wel gebeuren vanuit de deuropening of vanaf het balkon, zo staat in het programma. Wie een muziekinstrument bespeelt, kan dat natuurlijk gebruiken.

Om kwart over tien spreekt burgemeester Francisca Ravestein de inwoners van Pijnacker-Nootdorp toe. Ze zal dan natuurlijk allereerst de koning feliciteren met zijn verjaardag. De toespraak is onder meer via Pijnacker-Nootdorp Actueel te zien en ook via de andere media in de dorpen.

Wc-rol gooien

Aan spelletjes hoeft het op deze Willem AlexAndersdag niet te ontbreken, maar dan wel in huis of in de tuin. Pijnackenaar Dennis Groen van G Recreatie maakte een overzicht van leuke spelletjes die iedereen gemakkelijk zelf kan organiseren, zoals wc-rol gooien, stoepranden, waterdragen en schuttingvolleybal. De beschrijvingen zijn hier te vinden.

Voor de kinderen is er een leuke kleurwedstrijd, in samenwerking met boekhandel Van Atten en Intertoys. De kleurplaat kan daar tot en met 30 april worden ingeleverd.

De organisatoren hebben ook een huisversierwedstriijd bedacht en verder sluiten de Oranjeverenigingen aan bij de Nationale Toost op de koning, om vier uur in de middag. Het hele land op hetzelfde moment aan de alcohol, je zou het onder normale omstandigheden misschien niet bedenken.

De traditie van oude spulletjes verkopen wordt maandag ook in een andere vorm gegoten. Vanaf 10 uur ’s morgens is er een digitale kleedjesmarkt. En ’s avonds kan iedereen die zin heeft meedoen aan een pubquiz.

Het blijf thuisprogramma van de Oranjeverenigingen is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *