Winst voor zowel DSVP als SV Nootdorp

VOETBAL | Oliveo was vrij dit weekend, maar DSVP en SV Nootdorp moesten zaterdag wel aan de bak. DSVP voetbalde in Amsterdam tegen de zaterdagtak van AFC, DSVP nam het thuis op tegen Loosduinen.

SV Nootdorp wachtte tot aan zaterdagmiddag op de eerste overwinning van het seizoen. De eerste drie punten werden behaald in Amsterdam, want tegen de zaterdagtak van AFC werd met 1-2 gewonnen. De ploeg van Marco Jalink kwam snel op voorsprong via Rodney Ebing. Hij scoorde uit een vrije trap. Uit een corner van AFC viel de gelijkmaker. AFC was de beter voetballende ploeg, maar kon het balbezit niet omzetten naar kansen. Ondanks dat kreeg Nootdorp de beste kansen op de 1-2.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde: AFC had veel de bal, maar de spelers creëerden weinig. In de omschakeling kwam Nootdorp zelfs op voorsprong. Le-Shawn Lisse wist de 1-2 te scoren. Nootdorp speelde goed en werkte hard. Minpuntje is dat de ploeg van Marco Jalink de wedstrijd eindigde met negen man. Zowel Dylan Ligeon als Michael Navajas-Sanchez kregen een rode kaart. Nootdorp wist de overwinning uiteindelijk toch nog over de streep te trekken.

Jalink was zeer tevreden na afloop. ”Dit is een goed resultaat, ik ben trots op mijn spelers dat zij deze voorsprong met negen man over de streep hebben getrokken. Ze hebben zich goed aan de afspraken gehouden. Helaas zijn we wel twee spelers kwijt volgende week.”

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zaterdag 1e klasse A.

DSVP wilde na het verlies van vorige week tegen Schipluiden (2-1) graag winnen. Op een leeg sportpark De Groene Wijdte begon de ploeg van Dennis van den Steen goed aan de wedstrijd en kreeg in de openingsfase een grote kans voor open doel, maar die werd gemist. De bezoekers uit Den Haag groeiden in de wedstrijd en werden steeds gevaarlijker. Toch was het DSVP dat op voorsprong kwam via Michel van der Elst. Dat gebeurde vlak voor rust.

Gelijk na de pauze werd de wedstrijd beslist. Eerst wist Dylan de Haan met een schitterende actie de 2-0 te maken na een voorzet van Tim Ceder, snel erna kreeg de thuisploeg een strafschop. De penalty werd benut door De Haan. Dat het 3-0 bleef heeft DSVP te danken aan het goede optreden van keeper Dave Hes. Van den Steen na afloop: ”Gelukkig hielden we de ‘nul’ vandaag, al komt dat vooral door Dave Hes. Het is de eerste keer dit jaar, dat zou ons vaker moeten lukken.”

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zaterdag 3e klasse B.

Oliveo was vrij dit weekend, maar blijft wel nog koploper in de zaterdag 4e klasse, omdat de wedstrijd van Graaf Willem II VAC was afgelast. Hier vind je de uitslagen van de wedstrijden die wel gespeeld zijn en ook de stand.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *