Winst voor Oliveo (zo), RKDEO en Wippolder

VOETBAL | Oliveo (zo) is de competitie goed begonnen. De ploeg stond na vorige week gedeeld eerste met Hillegom, alleen op doelsaldo tweede. Zondagmiddag speelden ze tegen het Haagse HMSH. Wippolder verloor vorige week en wilde zich herstellen tegen ASC uit Oegstgeest. RKDEO ging voetballen tegen een oud bekende van vorig jaar: Concordia uit Delft. Alle drie de wedstrijden werden gewonnen.

De goede reeks van de afgelopen paar weken wilde de ploeg van oefenmeester Jeroen Hoefnagel voortzetten tegen het Haagse HMSH. In dezelfde formatie als vorige week tegen Teylingen (1-6 winst) liet Oliveo (zo) zien een zeer volwassen ploeg te zijn. Er werden weinig kansen weggegeven en via vele combinaties werden er kansen gecreëerd. Na tien minuten maakte Robbert Brouwer de 0-1, snel erna viel ook het tweede doelpunt. Mark Milolaza benutte een strafschop.

Na rust was de thuisploeg feller en beter georganiseerd. Via twee afstandsschoten kwamen zij dichtbij de aansluitingstreffer. Peter Paul de Rotte kon steeds redding bieden voor zijn ploeg. Ook Oliveo kreeg kansen, maar ook de schoten van Laurens Huurman en Tim van Rheenen werden gekeerd door de doelman van HMSH, Ismael Oruc. Na een strakke voorzet van Gerald Le Grand kon Van Rheenen uiteindelijk binnen tikken, 0-3. Het vierde doelpunt werd gemaakt door invaller Niels Bentvelzen. Hij scoorde met een bekeken schuiver. Hoefnagel na afloop: ”Een geweldige start met tien punten uit vier wedstrijden. Deze marge is zeker nodig nu de titelkandidaten komen: Wippolder, HVV en RKDEO.”

Verdiende overwinning

In Delft kwam RKDEO al na een haf uur voetballen op een 0-3 voorsprong tegen Concordia. Haitam El Marid, Quincy Tjaden en Tommy Simonis waren de doelpuntenmakers voor de ploeg van trainer Wesley Epskamp. Zes minuten voor rust viel ook al de 0-4. Weer was het El Marid die scoorde. RKDEO was voetballend de betere en stond na 45 minuten voetballen verdiend ruim voor.

Snel na rust werd het al 0-5. Irian Boeschoten schoot binnen na goede combinatie met Fabian Pak. RKDEO was verder de bovenliggende partij. Na het doelpunt van Fabian Pak, na een voorzet van Izzy Rosini, was de wedstrijd beslist. RKDEO had nog verder kunnen uitlopen, want drie keer stond er iemand van de bezoekers alleen voor de keeper, maar er werd steeds niet gescoord. Wesley Epskamp na afloop: ”Van het begin tot het einde waren we de bovenliggende partij. Dit is een verdiende overwinning en we hebben goed voetbal laten zien.”

Knap teruggekomen

Op het eigen sportpark wilde Wippolder zichzelf herstellen na het verlies van vorige week tegen Hillegom (3-1). De start was goed van de ploeg van trainer Ronald Hes, want de eerste kans van de wedstrijd was van aanvaller Anthony Sintniklaas; zijn schot ging net over. Na tien minuten viel de openingstreffer voor de bezoekers uit Oegstgeest. Een paar minuten later viel ook de 0-2 uit een counter na een corner van Wippolder. De thuisploeg deed wat terug via een vrije trap, die erin ging via verdediger Tristan Croes. Wippolder kwam beter in de wedstrijd en kwam vlak voor rust op gelijke hoogte via Robbie Notenboom.

Ook na rust was het aan het begin slordig aan beide kanten. Na veel kansen voor de thuisploeg, via onder andere Daley Uythof en Notenboom, werd het twintig minuten voor tijd 3-2. Na een corner kon Colin Venema binnen koppen. Acht minuten later maakte Croes zijn tweede en het vierde doelpunt voor Wippolder. Hij kon weer binnen koppen na dit keer een corner. Vijf minuten voor het einde werd het nog even spannend nadat ASC op 4-3 kwam na een snelle uitbraak. Ronald Hes was na afloop niet helemaal tevreden: ”Slechter dan slecht kan bijna niet, inheb ook net in de kleedkamer gezegd dat ze blij moeten zijn dat ze tegen ASC speelden, want tegen elke andere ploeg ga je op deze manier verliezen.”

Kinderachtig verdedigen

Over het begin van de wedstrijd was Hes wel tevreden. ”We waren goed begonnen aan de wedstrijd. Wij kregen twee of drie kansen om op 1-0 te komen, en als dat gebeurt is er niks aan de hand. Na kinderachtig verdedigen komen zij uit het niets op voorsprong en dan loop je achter de feiten aan. Het positieve van vandaag is dat we ons zelf weten te herpakken.” Hes was zeer tevreden over de doelpunten die werden gemaakt uit standaardsituaties: ”Daar trainen we op, dat zit gelukkig wel goed. Alleen de keuzes aan de bal waren vandaag heel matig.”

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zondag 2e klasse C.

Verdediger Jordy Krassenburg
Doelman ASC plukt de bal uit de lucht na een corner.
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *