Winst voor RKDEO en Oliveo (zo), Wippolder verliest

VOETBAL | Op sportpark Concordia voetbalde Oliveo zondag tegen Concordia uit Delft. Na een kwartier voetballen viel de openingstreffer. Bob Ruigrok scoorde hem en hij kreeg daarna nog een paar kansen om de voorsprong te vergroten. In de tegenaanval kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Na rust was het een gelijkwaardige wedstrijd, waarbij de ploeg van trainer Jeroen Hoefnagel de gelukkige was. Eerst scoorde Tim van Rheenen via een penalty en niet veel later vergrootte Pjer Bom de voorsprong van zijn team.

Snel na het doelpunt van Bom scoorde Concordia de aansluitingstreffer. Dat lukte ze vanaf elf meter. Uiteindelijk besliste Guy Luscuere de wedstrijd in het voordeel van Oliveo, het werd 2-4. Door deze overwinning staat de ploeg uit Pijnacker op een tweede plaats. Jeroen Hoefnagel na afloop: ”Het was een leuke open wedstrijd, met veel kansen over en weer. Bepalend waren de jonge spelers bij ons. Bob Ruigrok was onnavolgbaar en scoorde de openingstreffer. Pjer Bom had een goede invalbeurt, hij maakte de 1-3 en zorgde voor veel gevaar. “

Wippolder verliest

Op sportpark Laakkwartier in Den Haag ging Wippolder voetballen tegen HVV Laakkwartier. Na tien minuten spelen kwam de thuisploeg op voorsprong na een dekkingsfout bij de ploeg van trainer Ronald Hes. Zijn ploeg kwam binnen het half uur weer op gelijke hoogte via Daley Uythof. Nog voor rust kwam de Haagse ploeg weer op voorsprong en snel na rust viel het laatste doelpunt, de 3-1. Ronald Hes na afloop: ”De eerste goal gaven we weg door onder de bal te lopen en geen rugdekking te geven. Na de gelijkmaker gaven we twee doelpunten cadeau. Al met al heeft Laakkwartier terecht gewonnen.”

Gelukkige overwinning

Op sportpark Centrum voetbalde RKDEO tegen Teylingen. Voordat de wedstrijd begon was er, net als in de Eredivisie, een protestactie vanwege het racisme van vorige week in Den Bosch. In de eerste minuut stonden de spelers stil. In de negende minuut kreeg Sepehr Safi van Teylingen de eerste kans van de wedstrijd, maar zijn schot ging voorlangs. RKDEO kreeg daarna de wedstrijd steeds meer in handen. In de 12e minuut kwam de ploeg van Wesley Epskamp op voorsprong. Haitam el Marid schoot net buiten het strafschopgebied raak. De thuisploeg had meer de bal, maar was ook redelijk slordig met het balbezit. In de 25e minuut kreeg aanvaller Tommy Simonis de volgende kans voor RKDEO. Zijn schot belandde in de handen van Wessel Zonjee, doelman van Teylingen.

Na een half uur viel onverwacht de gelijkmaker, gemaakt door verdediger Jelle Vooijs. Het was eerste echte grote kans voor de bezoekers. Vlak voor rust werd RKDEO gered doordat een speler van Teylingen buitenspel stond, anders zou de ploeg uit Nootdorp met een achterstand de rust in zijn gegaan. Na de thee begonnen de bezoekers sterk, maar was het RKDEO met de eerste grote kans. Het schot van Didier Dandlau ging naast. De thuisploeg was slordig in die fase, vooral in de passing. Keeper Luc Vurens moest een paar keer in actie komen. Twaalf minuten voor tijd was het toch RKDEO dat op voorsprong kwam. Na een vrije trap van Quincy Tjaden kon spits Tommy Simonis binnen koppen. Ondanks het slotoffensief van Teylingen bleef het 2-1 voor RKDEO.

‘Niks weggegeven’

”De gelukkige heeft vandaag gewonnen”, was het oordeel van trainer Wesley Epskamp. ”Waar we bij Oliveo pech hadden, viel de bal nu goed voor ons voor de 2-1. Dan moet ik een groot compliment aan de groep geven dat we op één grote kans na, bijna niks hebben weggegeven. Het enige positieve van vandaag.” Vooral over het spel van zijn ploeg was de trainer ontevreden. ”Het was zeer slordig, en Teylingen probeerde vroeg druk te zetten. Wij maakten veel foute keuzes aan de bal, vooral in de eerste helft. In de tweede helft hadden wij, vond ik, iets meer grip en ook meer balbezit.”

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zondag 2e klasse C.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *