Winter in Pijnacker

Koude winters in Pijnacker. het Historisch Informatie Punt maakt er een mooie tentoonstelling over, en er is ook een lezing.

Was het vroeger zoveel beter dan nu? In elk geval kouder, zo lijkt het wel, en daar valt kennelijk veel over te vertellen. De medewerkers van het Historisch Informatie Punt van het Historische Genootschap Oud-Pijnacker hebben er in elk geval een leuke tentoonstelling over samengesteld en er komt ook een lezing, op 9 januari in de bibliotheek.

De HIP’pers hebben leuke feiten en mooi fotomateriaal boven water gehaald. Zo weten ze te vertellen over een befaamde winter uit 1933, toen er hardrijwedstrijden op de schaats werden georganiseerd met voor de winnaars prijzen als een ham, een worst of een zijde spek. En over de winter van 1941-1942, de koudste sinds 1789, en daarna nauwelijks overtroffen door die van 1947 en 1963.

De lezing op 9 januari begint om 20 uur. Leden van de Historische Vereniging mogen zo naar binnen; niet-leden betalen een bijdrage van vijf euro. De tentoonstelling in de bibliotheek is al vanaf 8 januari te zien tijdens de gewone openingstijden van de bieb. Die zit aan de Julianalaan 47 in Pijnacker.

Meer over het Genootschap is te vinden op de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *