Wippolder en RKDEO beide koploper na overwinningen

VOETBAL | Zowel RKDEO als Wippolder zijn goed aan de competitie begonnen. Wippolder won zelfs de eerste drie wedstrijdenn, terwijl RKDEO twee keer gelijk speelde en maar een keer tot nu toe wist te winnen. Beide ploegen pakten zondag weer de volle buit door winst op Foreholte en FC IJsselmonde.

Op het eigen sportpark Centrum begon RKDEO goed aan de wedstrijd tegen Foreholte. De ploeg van trainer Wesley Epskamp kreeg snel in de wedstrijd al een paar kansen om de openingstreffer te maken. De verdiende 1-0 viel in de 19e minuut, want een vrije trap van spits Tommy Simonis ging via de rug van Haitam el Marid het doel in. RKDEO ging op zoek naar meer treffers, maar voor rust werd er niet meer gescoord.

Na rust kroop Foreholte iets meer uit zijn schulp, maar wist nog geen kans te creëeren. In de 58e minuut kwam RKDEO zelfs op een 2-0 voorsprong. Youni de Bruin ronde prima af. RKDEO nam het heft weer in handen en probeerde een derde doelpunt te maken. Toch kwam Foreholte terug in de wedstrijd via Sam Lemmers; 2-1. Foreholte probeerde daarna nog wel de gelijkmaker te maken, maar dat lukte uiteindelijk niet. Zo wint RKDEO verdiend met 2-1 van Foreholte en staat de ploeg van Epskamp op de eerste plaats.

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zondag 2e klasse C.

In Rotterdam nam Wippolder het op tegen FC IJsselmonde en dat werd een gemakkelijke middag voor de ploeg van trainer Ronald Hes. Ondanks dat Wippolder de betere was, viel de openingstreffer pas in de 25e minuut. Aanvoerder Daley Uythof nam die voor zijn rekening. Pas na rust liep Wippolder nog verder weg van IJsselmonde. Binnen het eerste kwartier in de tweede helft wist Uythof twee keer te scoren.

IJsselmonde was daarna gebroken en kon niks meer klaar spelen. Tot overmaat van ramp kreeg een speler van de thuisploeg zelfs nog een rode kaart vanwege een slaande beweging. Snel erna wist Niels van der Windt de 0-4 te maken en niet veel later scoorde zelfs een debutant voor Wippolder. Tim Lötters maakte het laatste doelpunt van de middag. Door deze 0-5 overwinning staat Wippolder bovenaan. Trainer Hes na afloop: ”Zeer tevreden over het spel. Het is positief dat we geen tegendoelpunt hebben gekregen. Alleen de laatste vijftien minuten waren matig van onze kant.”

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zondag 2e klasse D.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *