Wippolder speelt gelijk, RKDEO verliest eerste bekerwedstrijd

RKDEO reisde zondagmiddag af richting Gouda om daar te voetballen tegen Olympia. De start van de ploeg van trainer Wesley Epskamp was goed. Door twee doelpunten van Quinten Hellemons stond het na vijftien minuten al 0-2 voor RKDEO. Niet snel erna kreeg Hellemons een rode kaart waardoor RKDEO ruim 70 minuten met tien man kwam te staan. De aansluitingstreffer voor Olympia viel vlak voor de rust. Tien minuten in de tweede helft scoorde de thuisploeg de gelijkmaker.

Een kwartier voor tijd kwam Olympia op een 3-2 voorsprong. Tien minuten later maakte invaller Nordin Maghnouji de gelijkmaker, maar gelijk na de aftrap werd het 4-3 voor Olympia. Twee minuten later kreeg RKDEO nog een penalty, maar die werd gemist. Trainer Epskamp was trots op zijn team: ”Helaas verloren, maar ik heb wel een team gezien dat wil vechten voor elkaar. Dus al met al een goede wedstrijd van onze kant. En ruim 70 minuten met tien man, plus het warme weer was net te veel van het goede. We zijn als staf positief gestemd. Met elf man was er zeker meer mogelijk geweest voor ons, maar helaas.”

De andere wedstrijd uit deze poule werd zaterdagmiddag gespeeld. Die ging tussen Alexandria ’66 en Westlandia, dat duel eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Gelijkspel

Op het eigen sportpark Pauwmolen in Delfgauw stond de nieuwe Wippolder trainer Mark Moen voor het eerst langs de lijn. De nieuwe trainer zag zijn ploeg domineren tegen SV Heinenoord.

De score werd geopend door Enez Celep. Wippolder kon het goed spel vast houden tot aan de 70e minuut, toen werden de bezoekers sterker en viel de gelijkmaker binnen. Moen was na afloop tevreden over zijn elftal. ”Dit is een goed resultaat tegen een 1e klasse team. Ik ben tevreden over de uitvoering van ons spel vandaag. We creĆ«erden veel kansen, waarop zeker vijf grote mogelijkheden ontstonden.”

Berkel en Spirit zitten ook in deze poule, in Berkel werd het 2-1.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *