Wippolder weet als eerste te winnen van HVV

VOETBAL | De Haagse tegenstander van Wippolder was tot dit weekend ongeslagen in de competitie en stond ruim aan kop in de zondag 2e klasse D. HVV begon goed aan de wedstrijd en kwam na ruim een half uur spelen op een 1-0 voorsprong door Tommie Steens. Wippolder, dat vijfde stond voorafgaand van dit duel, leek wakker geschud te zijn en vlak voor rust werden ze beloond met de gelijkmaker. Die werd binnen geschoten door Rik Luisman na een voorzet vanaf de rechterkant. De ploeg van trainer Mark Moen rook bloed op sportpark De Diepput, want een paar minuten na de rust was daar Yannick Prada, die goed opgesteld stond bij de tweede paal na een corner, en die de bal binnen kon tikken.

Nog geen kwartier later konden de meegereisde Wippolder fans weer juichen na een corner. Het was opnieuw Prada die een doelpunt maakte. HVV probeerde nog wel terug te komen in de wedstrijd, maar ze wisten net meer terug te komen van de achterstand. Zo bezorgde Wippolder HVV de eerste nederlaag van dit seizoen door met 1-3 van ze te winnen.

Moen na afloop: ”We hebben het weer rechtgetrokken na het verlies tegen COAL vorige week. Het vuur wat ik toen miste bij mijn ploeg zag ik vandaag weer wel, gelukkig. Echt super deze overwinning op HVV, wat ik sowieso niet een al te beste ploeg vind. Twee weken geleden heb ik ze bekeken toen wij vrij waren en echt onder de indruk was ik niet van ze. En vandaag was dat ook niet zo”.

Wippolder staat nu op een derde plek met vier punten achter de koploper, wat nog steeds HVV is. ”Het doel blijft voor ons hetzelfde: mee draaien om de bovenste plekken”, zegt Moen.

Onnodig verlies

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen RKDEO en Antibarbari was dit een duel tussen de nummers drie en twee van de competitie. Een spannend duel zou het kunnen worden, maar de openingsfase was voor RKDEO. Gelijk na de aftrap ging de bal naar voren en kwam bij Irian Boeschoten terecht, die niet twijfelde en de 1-0 binnen schoot. Anderhalf minuut later viel zelfs de 2-0 al. Olaf Kramer liep het strafschopgebied binnen en kreeg de bal bij spits Tommy Simonis. Die aarzelde niet. Antibarbari liet niet lang op een antwoord wachten, want na een corner in de tiende minuut maakte Maurice Vermeulen de aansluitingstreffer.

De wedstrijd ging op en neer, maar de beste kansen waren voor de ploeg van trainer Wesley Epskamp. De grootste mogelijkheid kwam op naam van Quinten Hellemons na een steekbal van rechtsback Izzy Rosini, maar keeper Noud Veldman van Antibarbari stond goed opgesteld. Vlak voor de rust kregen de Rotterdammers een penalty na een handsbal van een verdediger van RKDEO. Die strafschot werd benut door Joe Thomas. Ook na de rust begon RKDEO sterk en kreeg via Hellemons weer een mogelijkheid om op voorsprong te komen. De goal viel wel aan de andere kant. Mark van Heusden gaf de bal aan de meegelopen Samir Boujellad die de 2-3 binnen kon schieten. Boeschoten kreeg een paar minuten erna een grote kans op de gelijkmaker, maar zijn afstandsschot belandde op de lat. Het bleef bij 2-3 en zo blijft Antibarbari tweede staan en zakt RKDEO af naar de vijfde plek.

”We begonnen heel goed”, zei Wesley Epskamp na afloop. ”Tien minuten na ons tweede doelpunt een corner tegen en de kleinste man op het veld kopt hem bijna binnen, dat mag niet. En zoals zo vaak krijgen wij de 2-2 tegen. Na de rust begonnen we weer goed, maar beloonden we onszelf niet. En hun eerste grote kans vliegt er gelijk in en dat is jammer”.

”Zuur, deze nederlaag”, vond ook aanvoerder Rob van Hagen. ”Er zat meer in vandaag. Al moet ik wel zeggen dat Antibarbari een goede ploeg heeft. Ze staan niet voor niets zo hoog op de ranglijst. Maar gezien deze wedstrijd denk ik dat we minimaal een punt wel verdienden, eigenlijk.”

RKDEO-verdediger Thomas Aangenendt speelt terug op zijn keeper Huub Koning
RKDEO-aanvoerder Rob van Hagen aan de bal
,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *