Wippolder wint Delftse derby van Concordia

VOETBAL | Ondanks het slechte weer was er zondag toch best veel publiek naar sportpark Brasserskade gekomen voor de Delftse derby tussen Concordia en Wippolder. De openingsfase was voor de ploeg van trainer Mark Moen, maar waar het wachten was op de voorsprong van Wippolder, kwam de thuisploeg na een corner op 1-0. De doelman van Wippolder, Dion de Jong, tikte de bal in het eigen doel. Wippolder had daarna wel vaak wel de bal, maar echt gevaarlijk werd het team niet.

Concordia werd gevaarlijk via de counter en kreeg ook kansen via Nick Krijnen en Tijs Sneek. Na een half uur werd het 2-0. Er werd op het middenveld balverlies geleden door Casper Spaan en na een snelle tegenaanval schoot Sneek zijn Concordia op een grotere voorsprong. Niet veel later kwam Wippolder terug in de wedstrijd door middenvelder Jordy Krassenburg, die de bal op randje zestien binnen schoot. Nog twee minuten later had Spaan zijn ploeg op gelijke hoogte kunnen brengen, maar hij schoot net naast.

Vlak voor rust kreeg de thuisploeg een penalty na een onnodige overtreding van verdediger Pim Sanders. Aanvoerder Mika Bavelaar schoot de bal binnen, Wippolder-keeper De Jong kon er net niet bij. Na de rust begon Wippolder weer sterk en nu lukte het de mannen van Moen wel om tot score te komen. In een kwartier tijd vonden de bezoekers drie keer het net.

‘Heerlijk’

Na vier minuten spelen schoot Casper Spaan een vrije trap binnen. Zeven minuten na de 3-2 viel de verdiende gelijkmaker, Jasper Tettero kopte binnen en snel erna kreeg Wippolder een corner en kwam het door Krassenburg op een verdiende voorsprong. Het was zijn tweede van de middag. De thuisploeg creëerde daarna niet veel meer en kwam er niet meer uit. Wippolder controleerde de wedstrijd en won uiteindelijk met 3-4 van Concordia.

”Dit is heerlijk”, begon trainer Mark Moen na afloop. ”Wij wilden het spel maken en zij speelden meer vanuit de counter. Dat deden ze goed met hun snelle aanvallers, en daar hadden we het moeilijk mee. Helpen we ze ook nog eens in het zadel door een corner in eigen goal te verwerken, dan maak je het zelf erg lastig”.

Jordy Krassenburg (nr 8) ziet de bal net voor zijn neus weggekopt worden

”In de tweede helft hebben we meer met overtuiging gespeeld”, ging Moen verder. ”Dat miste ik in de eerste helft wel een beetje, ik heb de aanvallers daar op aangesproken. Want het verdedigen begint bij hen, en als zij hun tegenstanders zo makkelijk laten opbouwen maak je het zelf moeilijk. In de tweede helft ging dat vanaf minuut één goed en dat resulteerde in een paar doelpunten en de overwinning dus.” ”Echt geweldig dit, een derby winnen is altijd fantastisch”, zei aanvoerder Daley Uythof. ”Je weet dat dit soort wedstrijden nooit goed zijn. Ik vond dat wij goed uit de startblokken kwamen, we waren dominant zoals we willen zijn. Net zoals vandaag zullen we in andere wedstrijden ook veel counters tegen krijgen.”

Alerter

”En daar moeten wij alerter in zijn”, ging Uythof verder. ”Het gebeurt, en gelukkig hebben wij ons goed herpakt in de tweede helft. Het helpt natuurlijk dat je snel de 3-2 maakt, dan krijg je vleugels en gaat je publiek er meer achter staan. En in tien minuten tijd buigen we de achterstand om naar een 3-4 overwinning.”

”Het gebeurt niet vaak dat ik er twee maak, en vooral leuk dat het de winnende is”, vertelde matchwinner Jordy Krassenburg. ”Net als vorige week starten wij goed, maar krijgen dan toch eerst een tegendoelpunt tegen. Na de 2-0 zakt toch even de moed in onze schoenen en dan denk je: het gaat toch niet zo’n dag worden?”

Gelukkig kunnen we uit een ander vaatje tappen, zei Krassenburg. ”En dat is ons karakter, gelukkig doen we dat op een goede manier. Binnen het kwartier na rust de achterstand omgebogen, dat is al helemaal perfect natuurlijk.”

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zondag 2e klasse D.

Tijs Sneek (nr11) gaat richting het strafschopgebied van Wippolder, Jasper Tettero (6) zet hem onder druk
Pim Sanders aan de bal.
,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *