Wippolder wint derby van Concordia

VOETBAL | Op het eigen sportpark De Groene Wijdte voetbalde Oliveo (zo) tegen Altior uit Langeraar. Oliveo moest het doen zonder de geblesseerde Gerald la Grand, Tim van Rheenen en Frank van der Zwan. Binnen tien minuten kwam de ploeg van trainer Jeroen Hoefnagel wel op voorsprong via Niels Bentvelzen, die kon afronden na een een-tweetje met Max Huurman. Binnen het half uur kwamen de tegenstanders langszij na een penalty. Lang hoefde het publiek niet te wachten op weer een doelpunt, want twee minuten later was het jubilaris Mark Milolaza (hij voetbalde zijn 200ste wedstrijd) die van grote afstand de 2-1 binnen schoot.

Na rust was er een heersend Oliveo en kon Bom na een individuele actie het derde doelpunt voor zijn ploeg maken. Via Max Huurman, Gerben Pels (speelde zijn 150ste wedstrijd) en Robbert Brouwer werd het 6-1. Altior maakte vlak voor tijd nog de 6-2, maar dat was voor de statistieken. Oliveo blijft knap tweede staan, met maar twee punten minder dan koploper sv Hillegom.

RKDEO voetbalde in Den Haag tegen HMSH en kwam na twee minuten op voorsprong. Quincy Tjaden rondde af na een goede voorbereiding van Rob van Hagen en Tommy Simonis. De thuisploeg kwam snel op gelijke hoogte, maar nog in de eerste tien minuten van de wedstrijd was het weer Tjaden die zijn ploeg op voorsprong zette. Het duurde een kwartier voordat Tomas Prieto de voorsprong vergrootte. Vlak voor rust werd het het zelfs 1-4, na een voorzet van Haitam el Marid kon spits Simonis scoren.

Na rust ging RKDEO verder waar ze in de eerste helft mee bezig waren. In de 53e minuut stuurde Van Hagen middenvelder El Marid weg en hij kon de vijfde RKDEO-treffer maken. De enige smet was dat keeper Luc Vurens met rood ervan moest nadat hij een aanvaller van HMSH onderuit haalde. Reservedoelman Joeri van der Sande maakte de wedstrijd af. Ondanks deze tegenvaller kwam de ploeg van trainer Wesley Epskamp op 1-6. Weer gaf El Marid de bal aan Simonis, die zijn tweede maakte. Dat was ook gelijk de eindstand.

Goed Wippolder

De Delftse derby tussen Wippolder en Concordia werd minder spannend dan gedacht. Na tien minuten werd het eerste doelpunt gemaakt. Na een blunder van doelman Sven Bekking in de opbouw belandde de bal bij aanvaller Rob Notenboom. Die strafte de fout af. Een paar minuten later werd er weer een fout gemaakt bij Concordia in de opbouw, maar nu kreeg Notenboom de bal niet langs de doelman. Na een korte sterke fase van de bezoekers werd het toch 2-0 voor Wippolder. Daley Uythof gaf de bal aan Colin Venema die af kon ronden.

Na rust werd Wippolder snel gevaarlijk via Notenboom en Uythof, maar beide schoten voorlangs. Ook via corners werd de ploeg van trainer Ronald Hes gevaarlijk. Verdediger Tristan Croes en aanvoerder Mike Mesker misten. Uiteindelijk was het wel verdediger Croes die de derde treffer maakte. Dat gebeurde na een slalom door de verdediging van Concordia. Noam Althuis kreeg namens Concordia ook nog een tweede gele kaart, en zo moest zijn ploeg de laatste tien minuten met tien man verder. Het laatste doelpunt viel vlak voor tijd. Aanvoerder Mesker gaf de bal af aan Anthony Sintniklaas die zo de 4-0 kon binnen tikken. Hes was tevreden na afloop, vooral in vergelijking met vorige week. ”De instelling was beter dan vorige week. Voor de rest hebben wij een redelijke tot goede wedstrijd gespeeld. Het veldspel en de organisatie waren goed, gelukkig hebben we de nul gehouden vandaag. Alleen zonde dat je niet meer doelpunten maakt.”

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zondag 2e klasse C.

Vincent Plichta stuit op Mika Bavelaar (8).
Jordy Krassenburg (3) tikt de bal weg voor de voeten van Hidde Drost (10).
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *