Wippolder wint moeizaam van Foreholte

VOETBAL | Op sportpark Pauwmolen speelde Wippolder tegen Foreholte uit Voorschoten. De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en kreeg via Anthony Sintniklaas en Rob Notenboom na tien minuten twee mogelijkheden om de score te openen. De bezoekers kwamen er niet aan te pas en konden ook niet echt gevaarlijk worden. In de 23e minuut kreeg de ploeg van trainer Ronald Hes een penalty na hands van Wytse Ligtvoet. De strafschop werd benut door Notenboom en hij zette zijn ploeg op een verdiende 1-0 voorsprong.

Na een half uur voetballen werd het zelfs 2-0. Eerst pakte keeper Mathijs Guijt een kopbal van Tristan Croes na een corner. De doelman van Foreholte wilde uittrappen maar hij werd gehinderd door Sintniklaas, die binnen kon tikken. Ondanks het protesteren van de spelers, staf en fans uit Voorschoten keurden scheidsrechter Nourdin Mourabit het doelpunt goed. Acht minuten voor rust waren de bezoekers voor het eerst gevaarlijk, maar keeper Jurriaan Jansen had de bal klemvast. Foreholte was zwaar geïrriteerd en kreeg voor de vele overtredingen voor rust nog een paar keer geel te zien.

Ander spelbeeld

Na rust was het spelbeeld totaal anders. Waar in de eerste helft Foreholte naar achteren liep was het nu Wippolder die naar achteren werden gedrukt. Snel in de tweede helft viel de aansluitingstreffer, gemaakt door Jelle Geerlings van net buiten het zestien meter-gebied. Foreholte had veel meer de bal, maar echt gevaarlijk werd de uitploeg niet. Wippolder kreeg nog wel wat kansen in de tweede helft via onder andere Notenboom, Daley Uythof en de grootste kans na de aansluitingstreffer kwam via Rob Notenboom, tien minuten voor tijd.

Dankzij Jurriaan Jansen bleef Wippolder op voorsprong, want hij moest een paar keer heldhaftig in actie komen. Foreholte kreeg nog wel een paar kansen via Rick Brabander, Ivo Smits en Wouter Nolles, maar de schoten gingen naast of de keeper van Wippolder had de bal klem vast. Zo heeft Wippolder een zwaar bevochten 2-1 overwinning behaald.

Moeizaam

Dat de tweede helft zo slecht was kon trainer Ronald Hes maar moeilijk begrijpen en hij was daar zeer teleurgesteld over. ”De tweede helft was heel moeizaam. Wat in de eerste helft goed ging, ging in de tweede fout. Het zag er niet uit, dat heb ik ook gezegd in de kleedkamer. Foreholte ging meer naar voren spelen en wij lieten ons het kaas van het brood eten.”

Over de 2-0 was nogal wat commotie ontstaan, vooral bij de tegenstanders. Onterecht, zo vond Hes. ”Ik heb het goed gezien, want de keeper liet de bal los om te schieten en mijn spits zat er prima tussen. Dus een terechte goal.”

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zondag 2e klasse C.

Daley Uythof aan de bal
Aanvoerder Mike Mesker
Centrale verdediger Jordy Krassenburg zet een aanval op
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *