Worden wat je wil

Het is een prachtig thema tijdens de Kinderboekenweek: ‘Worden wat je wil.’ Tijdens het evenement, van 6 tot en met 17 oktober, kunnen kinderen alle beroepen kiezen die ze graag zouden willen doen en alvast dromen over later. Bibliotheek Oostland speelt op dat thema in met het ‘Worden wat je wil’-spel, dat wordt gespeeld op woensdag 6 oktober van twee tot vier uur ’s middags in de vestiging in Buurt & Zo in Pijnacker.

In het spel beantwoorden kinderen met behulp van een tablet allerlei vragen en daarna blijkt als uitkomst welk beroep ├ęcht bij hen past. Dat beroep komt voor in een boek en hoe leuk zou het zijn als het kind op de voorkant van dat boek zou staan? Dat wordt ter plekke geregeld met behulp van een zogenaamd greenscreen, een groene achtergrond waarmee het mogelijk is foto’s te maken die vervolgens ergens anders op geplakt kunnen worden. Het boek, natuurlijk!

Het spel is bedoeld voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Meedoen is gratis. Gewoon binnenlopen, het spel spelen en poseren voor het greenscreen.

Drakenkweker

In de bibliotheek kunnen kinderen nog de hele maand in aanraking komen met wat je later kunt worden in het beroepenspel. Echte beroepen, zoals dierenarts, maar ook vreemde, zoals drakenkweker. Leuk vak trouwens. Er is ook nog een mysteriespel, waarin allerlei vreemde dingen gebeuren. De kinderen mogen uitvogelen wat er precies aan de hand is. Zoek in de bibliotheek de poster met het spel dat je wilt spelen, scan de QR-code en ga aan de slag.

Op de website van Bibliotheek Oostland is meer informatie over wat er tijdens de kinderboekenweek allemaal te doen is.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *