Ypenburgs feest in Nootdorps amfitheater

Het drijvende podium ligt klaar voor de evenementen van komend weekend.

Het amfitheater in het Bieslandsebos, op het grondgebied van Pijnacker-Nootdorp, wordt door lokale verenigingen en organisaties niet of nauwelijks gebruikt. Maar in de Ypenburgse wijk De Bras, aan de overkant van de Tweemolentjesvaart die langs het bos loopt, weten ze het wel te vinden. Bewonersvereniging Buren van de Bras gebruikt zaterdag en zondag het amfitheater voor het open podium voor kinderen De Bras’ Got Talent en een zomerconcert.

In de afgelopen dagen is in de vijver voor het amfitheater het drijvend podium gebouwd dat voor de beide evenementen wordt gebruikt. De bewonersvereniging uit de Haagse wijk Ypenburg rekent net als in voorgaande jaren op veel publiek.

Talenten

Tijdens het open podium op zaterdag vanaf 14 uur laten kinderen van 7 tot ongeveer 14 jaar hun talenten zien. Het kunnen kids zijn die op de balletschool zitten, die een instrument bespelen, mooi kunnen zingen of wat dan ook.

Het Zomerconcert begint zondag om 15 uur. Dit evenement wordt al voor de zevende keer gehouden. Het concert wordt gegeven door het strijkerstrio Trio1800. Daarnaast verleent de sopraan Lauren Armishaw medewerking aan het concert.

Armishaw is geboren in Nieuw-Zeeland, maar ze woont tegenwoordig in de Ypenburgse wijk De Bras. Ze is een veelgevraagd soliste, gespecialiseerd in barok en klassieke muziek. Zo soleert ze geregeld in de sopraanpartijen van de Matthäus- en de Johannes Passion van Bach.

Vergetelheid

Het amfitheater is jaren geleden door de gemeente Pijnacker-Nootdorp gebouwd, maar is binnen de eigen dorpen vrijwel in de vergetelheid geraakt. Ook is het wat aan het vervallen; een opknapbeurt zou geen kwaad kunnen.

De fractie van Gemeentebelangen van Pijnacker-Nootdorp had in haar laatste verkiezingsprogramma opgenomen dat het theater weer vaker voor de eigen inwoners zou moeten worden gebruikt, maar dat is verder nooit van de grond gekomen.

Het amfitheater is destijds gerealiseerd door de gemeente Pijnacker-Nootdorp, maar wordt voor de eigen inwoners vrijwel niet gebruikt. Het verdient meer aandacht en ook een opknapbeurt.
Het Zomerconcert van de Haagse bewonersvereniging Buren van de Bras wordt al voor de zevende keer gehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *