Zaterdag dicht, avond extra open

Het bureau in Pijnacker-Nootdorp gaat op zaterdag dicht, maar is vanaf 1 september op maandagavond wel open.

Het politiebureau in Pijnacker-Nootdorp gaat vanaf 1 september op zaterdag dicht. Van de beschikbaarheid van de politie op die dag werd maar sporadisch gebruik gemaakt. Daarom sluit het politiedistrict waar Pijnacker-Nootdorp onder valt aan bij de regionale openingstijden, en dat betekent dat het bureau in het weekend gesloten is.

Omdat er op zaterdag toch al bijna niemand kwam, betekent dat niet dat de service van de politie in Pijnacker minder wordt. Er komt ook een avondopening voor terug. Vanaf 1 september kunnen inwoners voortaan op maandagavond tot 21 uur terecht op het bureau aan de Nootdorpseweg.

Aangifte doen van ernstige zaken als woninginbraak of mishandeling blijft ook in het weekend fysiek mogelijk, maar dat zal dan op het politiebureau in Zoetermeer moeten. Dat is in het weekend wel geopend.

Natuurlijk verloop

Door personeelsgebrek heeft de politie te kampen met bezettingsproblemen, die vooral in de nacht en in het weekend merkbaar zijn. Door natuurlijk verloop zijn er de afgelopen jaren meer agenten vertrokken dan er via instroom weer bij komen. Er zijn wel nieuwe opleidingsplaatsen gecreëerd, en de politie gaat er vanuit dat het verschil tussen uit- en instroom over drie jaar moet zijn opgelost.

Zoals al eerder werd gemeld krijgt Pijnacker-Nootdorp er binnenkort drie extra wijkagenten bij. Het aantal wijkagenten komt dan op tien.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *