Zeer hoge vaccinatiegraad

Ook bij de oudere kinderen is in Pijnacker-Nootdorp sprake van een hoge vaccinatiegraad.

De bevolking van Pijnacker-Nootdorp is uitstekend beschermd tegen de belangrijkste ziekten waartegen wordt ingeënt. De vaccinatiegraad in de gemeente is bijzonder hoog. In alle postcodegebieden in Pijnacker-Nootdorp is sprake van een vaccinatiegraad van 90% voor alle vaccinaties uit het rijksvaccinatieprogramma voor kinderen tot twee jaar oud. Zelfs is er sprake van een vaccinatiegraad van 95%, die nodig is voor de eliminatie van mazelen.

Ook bij de inenting voor kinderen van vijf jaar (overal ruim 95%) en de vaccinaties op tienjarige leeftijd (variërend van 90 tot 95%) is sprake van een zeer hoge vaccinatiegraad. Een en ander blijkt uit een rapport van consultatiebureau JGZ Zuid-Holland West. Dat rapport is gebaseerd op cijfers uit 2017.

Positief

Het onderzoek geeft een beeld van de stand van zaken in acht gemeenten in de regio: Delft, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland en Zoetermeer. Van deze gemeenten springen de vaccinatiecijfers van Pijnacker-Nootdorp er in positieve zin uit.

De gemeenten hadden eind vorig jaar opdracht gegeven voor het onderzoek, omdat sinds 1 januari van dit jaar de bestuurlijke verantwoordelijkheid voor de uitvoering van het rijksvaccinatieprogramma bij de gemeenten is neergelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *