Zelf programma’s maken: dat kan prima!

Een van de dingen die we als lokale omroep willen is: verenigingen en instellingen, maar ook gewone burgers de kans geven om zelf programma’s te maken. Bij allerlei organisaties, bij wijkverenigingen, in het jeugd- en jongerenwerk, in de cultuursector, overal worden mooie projecten gerealiseerd. Daar komen vast ook ideeën uit voort voor tv-programma’s of misschien een leuke podcast, die door de organisatoren zelf worden bedacht en — met een beetje begeleiding — uitgevoerd.

Zeker jonge mensen zijn tegenwoordig heel vertrouwd met het maken van blogs, of samen aan een project werken dat ze goed in beeld kunnen brengen. Het jeugd- en jongerenwerk, maar ook een organisatie als Young Connection, zou daarmee prima aan de slag kunnen. Of denk aan het culturele veld: daar gebeuren prachtige dingen. Beeldend kunstenaars tonen graag hun werk, muziekverenigingen willen misschien wel een minidocumentaire maken om nieuwe leden te werven. En welke toneelvereniging bedenkt samen met zijn leden een leuke productie die specifiek wordt gemaakt voor het eigen Pijnacker-Nootdorpse tv-kanaal en gaat vervolgens aan de slag om dat met wat goede tips en ondersteuning zelf op te nemen?

Pijnacker-Nootdorp Actueel wil een platform zijn voor dat soort initiatieven. We willen verenigingen en organisaties stimuleren en begeleiden om zelf aan de slag te gaan. Ideeën zijn nu al welkom! Stuur je voorstel naar platform@pijnacker-nootdorp-actueel.nl en we nemen snel contact met je op.