Zilveren Zweep voor John Dekker en Cassidy Byd

Het debuterende paard Cassidy Byd en zijn pikeur John Dekker werden dinsdag de winnaars van de kortebaandraverij in Nootdorp. Dekker kreeg aan het eind van de middag de Zilveren Zweep uit handen van burgemeester Björn Lugthart.

De combinatie versloeg de favoriet in Nootdorp, Southwind Raptor met leerlingpikeur Marco Spin op de sulky. Tijdens de finale maakten zij in twee finaleritten een fout en daar kon Cassidy Byd van profiteren. Piet de Wit (pikeur Aad Pools) finishte als derde, voor Eliot Charisma (pikeur Danny Brouwer).

Voor trainster Caroline Aalbers was de overwinning van haar Cassidy Byd in Nootdorp extra speciaal. Ze bracht haar jeugd in Nootdorp door en zette daar ook haar eerste stappen in de drafsport.

Bierpompen

De kortebaandraverij bracht dinsdag veel publiek op de been. Zeker aan het eind van de middag was het goed vol op De Poort. Veel vaste drafsportliefhebbers die het circuit op veel banen in Nederland volgen waren present om hun favorieten aan te moedigen en weddenschappen af te sluiten, maar ook veel ‘gewone’ inwoners kwamen op het evenement af, om zo nu en dan even naar de draverij te kijken, maar vaak vooral om elkaar te ontmoeten langs de baan, waar de bierpompen overuren maakten. Lekker veel zon maakt dorstig.

Voor de kinderen waren er weer wat activiteiten, zoals een ritje op een pony maken, lekker springen in een springkasteel of je laten opdoffen met mooie glitters.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.