Zomerse verhalen voor groot en klein

Saskia den Broeder (links) en Hermine van Helden vertellen woensdag verhalen voor kinderen en hun ouders.

Verhalenvertellers Saskia den Broeder en Hermine van Helden vertellen woensdag in theater CulturA & Zo in Nootdorp leuke verhalen voor kinderen vanaf 6 jaar, en ook oudere kinderen en volwassenen kunnen ervan genieten. Het gaat om ‘verhalen met een knipoog naar de zon én naar plotselinge regenbuien’, aldus de aankondiging. Saskia den Broeder: “Het kan van alles zijn, maar wel met een zomers tintje.”

Saskia en Hermine, die beiden in Ypenburg wonen, kennen elkaar al lang, vanuit de Haagse Vertelkring maar ook vanuit andere netwerken. Soms vertellen ze samen, maar ook apart. En het repertoire is heel gevarieerd: van sprookjes tot waargebeurde vertellingen.

Verhalen vertellen is al eeuwen oud, misschien is het zelfs wel de oudste kunstvorm. Saskia: “Van oudsher werden belangrijke gebeurtenissen via verhalenvertellers doorgegeven en er zijn veel landen waar het nog steeds traditie is dat verhalen op een plein of in een kring worden verteld. Wij kennen het natuurlijk ook en dat begint al heel klein, met een kind op schoot: zal ik je nog eens een verhaaltje vertellen?”

Levend

De intieme sfeer van het Nootdorpse theater, zeker met de huidige opstelling met bankjes, leent zich prima voor een programma met leuke vertellingen. “Je hebt er ook niet veel voor nodig”, zegt Saskia. “Alleen een verteller en kinderen en mensen die luisteren. Een verhaal is altijd een levend iets: geen uit het hoofd geleerde monoloog. Zeker bij kinderverhalen is het het leukst om ze in interactie met het publiek te vertellen. ‘Wat denken jullie dat die kikker zou doen?’ “

‘Zomerverhalen’ van Saskia en Hermine begint woensdag 1 juli om 15 uur. Kaartjes kosten € 2,50 inclusief drankje. Ze zijn hier te bestellen.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.