Zondagsploegen spelen gelijk

VOETBAL | Oliveo (zo), RKDEO en Wippolder speelden alledrie afgelopen zondag een thuiswedstrijd. Tegen zowel DOSR, SV Hillegom als HVV werden de punten gedeeld door de ploegen.

Oliveo (zo) was bijna de gehele wedstrijd aan de bal. Tijdens het aanvallen kreeg het elftal van trainer Jeroen Hoefnagel kansen via Brouwer, Toussaint en Laurens Huurman. De tegenstander DOSR kwam alleen naar Pijnacker om te verdedigen, zakte tot vlak voor de eigen goal in en kon veel mogelijkheden onschadelijk maken door de bal weg te trappen. De bezoekers werden alleen gevaarlijk bij corners door de lengte van de spelers. Een aanvaller van DOSR kreeg een rode kaart en zo gingen de bezoekers nog nog meer in de verdediging spelen, maar ze hielden knap stand. Nog voor rust kwam de ploeg van trainer Jeroen Hoefnagel op voorsprong door Pjer Bom uit een corner.

In de tweede helft was het spelbeeld niet anders: Oliveo in de aanval en DOSR aan het verdedigen. Twaalf minuten voor tijd viel onverwachts de gelijkmaker. Nadat Laurens Huurman de paal raakte en Brouwer, na een voorzet van Ruijgrok, overschoot, scoorden de bezoekers uit een corner de 1-1. Toussaint schoot nog in het zijnet en via Pels kreeg Oliveo nog een kans om de overwinning te behalen, maar het lukte niet. Trainer Jeroen Hoefnagel na afloop: ”Het was een wedstrijd waarin wij de bal voornamelijk hadden, veel creëerden en kansen kregen. Alleen het positie kiezen voor het doel was niet goed genoeg om meerdere keren te scoren. Iets waar extra op getraind moet gaan worden.”

Aan elkaar gewaagd

Na het onverdiende verlies van vorige week tegen Foreholte (3-2) wilde RKDEO zich zondag revancheren tegen SV Hillegom. Aan het begin van de wedstrijd was het even aftasten aan beide kanten. Het spel ging op en neer. Beide ploegen werden ook gevaarlijk voor het goal, maar het eerste doelpunt van de wedstrijd viel pas vlak voor rust. Eerst kon Gino Epskamp nog redding bieden, maar de rebound van de aanvaller van Hillegom was hem te machtig, 0-1.

Na rust startte RKDEO sterk en creëerde het kansen. In de 52e minuut maakte Quincy Tjaden de verdiende gelijkmaker. RKDEO zette daarna de bezoekers onderdruk. Een kwartier voor tijd kreeg RKDEO loon na werken, Haitem el Marid maakte de 2-1 met een omhaal die via de binnenkant van de paal binnen ging. RKDEO kon alleen niet lang genieten van de voorsprong, want de gelijkmaker viel vier minuten later. Zo eindigden een zeer goed spelend RKDEO en Hillegom gelijk, 2-2.

Tekort gedaan

Op het eigen sportpark Pauwmolen voetbalde Wippolder tegen het Haagse HVV. De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en kwam verdiend op voorsprong via Daley Uythof. Daarna was het wachten op het tweede doelpunt voor de ploeg van trainer Ronald Hes. De trainer van Wippolder dacht twee keer dat zijn ploeg de score verder vergrootte, maar tot verbazing van iedereen, zowel op het veld als ernaast, werden de doelpunten van Anthony Sintniklaas afgekeurd door de scheidsrechter. En als extra dreun kwam HVV vlak voor rust ook nog op gelijke hoogte.

Snel in de tweede helft kreeg Wippolder een penalty, maar die werd gemist door aanvoerder Mike Mesker. Wippolder bleef sterker, maar keek toch na een kwartier spelen in de tweede helft tegen een achterstand aan. Uiteindelijk kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Uit een penalty scoorde nu Anthony Sintniklaas wel. Trainer Ronald Hes na afloop: ”We doen ons zelf te kort, maar aan het einde ben ik toch tevreden met het gelijkspel.”

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zondag 2e klasse C.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *