Zorgen over kruispunt met De Poort

Er zijn zorgen over veiligheid van het kruispunt van de Poort met de Kruisweg in Nootdorp.

Bewoners van Nootdorp maken zich zorgen over de veiligheid op het onoverzichtelijke kruispunt van de Poort met de Kruisweg, bij basisschool de Waterwilg. Zo nu en dan worden er fietsers aangereden, en ook voor mensen die er oversteken is het oppassen geblazen.

Frank van Deutekom uit Nootdorp heeft er een brief over gestuurd naar het college en de fractievoorzitters in de gemeenteraad.

Er staan strepen op de weg, er zijn haaientanden, de fietspaden zijn rood, er is een middendrempel, dus er is al best veel gedaan aan de veiligheid op het kruispunt. Maar toch is het kruispunt volgens hem ‘ronduit gevaarlijk’. Dat komt onder andere omdat direct na de oversteekplaats een stevige bocht in de weg ligt. Ook moeten fietsers die vanaf de Kruisweg komen, een rare slinger maken om de weg over te steken.

Ook de Partij voor de Dieren maakt zich druk over het kruispunt. De fractie wil van het college weten hoeveel aanrijdingen er in de afgelopen drie jaar zijn geregistreerd en wat het college van de veiligheid op het kruispunt vindt, gezien de vele kinderen die er dagelijks van en naar school rijden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *