Zowel RKDEO als Oliveo (zo) spelen gelijk

VOETBAL | Op tweede paasdag moesten de mannen van zowel RKDEO als Oliveo (zo) voetballen. Beide teams speelden uit: RKDEO bij Hillegersberg en Oliveo bij Concordia. In Rotterdam werd het tussen Hillegersberg – RKDEO 2-2 en in Delft eindigde Concordia – Oliveo in 3-3.

Op sportpark Concordia in Delft speelde Oliveo maandagmiddag tegen Concordia. De ploeg van trainer Jeroen Hoefnagel begon ijzersterk aan de wedstrijd en was constant in de aanval en kreeg zo grote kansen. Dat resulteerde erin dat na een kwartier spelen Brian de Jong de 0-1 scoorde, nadat Pjer Bom uit een corner tegen de paal schoot. Concordia kwam snel langszij en kwam nog voor rust op voorsprong: 2-1. Na twee mogelijkheden scoorde de thuisploeg direct in de omschakeling. Zowel Max Huurman als Tim van Rheenen waren dichtbij de gelijkmaker, maar de doelman van Concordia, Bas van den Burg, stond in hun weg. In de omschakeling was Concordia gelijk trefzeker, een kwartier voor tijd maakte de ploeg de 3-1. In de blessuretijd maakte een hardwerkend Oliveo nog twee doelpunten. In de 90e minuut scoorde Tim van Rheenen in de rebound na een schot van Max Huurman, en in de 95e minuut vond Leon Woutersen uit een corner het net. Jeroen Hoefnagel na afloop: ”Ik vond Concordia tactisch goed staan, gevaarlijk in de omschakeling met drie hele goede aanvallers. Wij moesten de wedstrijd na 20 minuten beslissen, maar lieten dat na”.

Op sportpark Duivesteyn in Rotterdam speelde het RKDEO van trainer Corné van Doorn tegen VV Hillegersberg. Na een half uur spelen kwam de thuisploeg op voorsprong via Wessel Verhaar. Dat was terecht, omdat Hillegersberg een licht overwicht had in de eerste helft. In de tweede helft kwam RKDEO op gelijke hoogte. Een kwartier na rust scoorde de net ingevallen Tommy Simonis de 1-1 na een steekbal van Tomas Prieto. Twee minuten later kwam RKDEO zelfs op voorsprong, Rob van Hagen onderschepte de bal en lobde de bal zo over de keeper van Hillegersberg heen. Lang kon de ploeg uit Nootdorp niet genieten van de voorsprong, want zeven minuten later viel de gelijkmaker al door weer Verhaar. In een spannende slotfase kon RKDEO niet meer scoren, ook al waren ze dicht bij via Sam Ruinard die net over schoot.

Hier vind je de stand en overige uitslagen uit de zondag 2e klasse D.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *