RKDEO en Wippolder weten beide te winnen

VOETBAL | Zowel RKDEO als Wippolder had zondagmiddag een thuiswedstrijd. Wippolder kreeg ESTO op bezoek en bij RKDEO kwam het Haagse HMSH langs. Allebei de ploegen hadden uiteindelijk een makkelijke middag, al waren de trainers niet helemaal tevreden na afloop.

RKDEO nam het zondagmiddag thuis op tegen het Haagse HMSH. De bezoekers begonnen goed aan de wedstrijd en kregen de eerste kans, maar de speler schoot tegen de lat. De ploeg van trainer Wesley Epskamp pakte het daarna op en kreeg het heft in handen. Een vrije trap van Irian Boeschoten vloog er via de onderkant van de lat uit. Er werd rond het zestienmetergebied de verkeerde keuze gemaakt, waardoor het lang leek of het bij de rust 0-0 zou blijven.

Uiteindelijk ging RKDEO rusten met een verdiende 1-0 voorsprong. Een goede aanval vanaf de rechterkant via Daniel Prieto, hij gaf de bal voor op spits Tommy Simonis en legde terug op Boeschoten, die zo de openingstreffer binnen schoot. Na rust probeerde de ploeg van Epskamp de voorsprong te verdubbelen, maar de bezoekers wisten te scoren. Uit een vrije trap viel de 1-1. RKDEO kreeg via Lars van Noppen (twee keer) en Tommy Simonis (penalty) grote kansen om weer op voorsprong te komen. Uit een vrije trap werd wel gescoord door Rob van Hagen in de 85e minuut. Via Simonis werd het uiteindelijk 3-1. Epskamp was best wel tevreden na afloop van de wedstrijd: ”Het was een verdiende overwinning van ons, maar het kan allemaal wel beter.”

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zondag 2e klasse C.

Snelle voorsprong

Op sportpark Pauwmolen nam Wippolder het op tegen ESTO. Al snel bleek dat Wippolder geen moeite ging hebben met de bezoekers uit Bodegraven. Al na twee minuten stond Wippolder voor: Anthony Sintniklaas kopte de bal binnen na een indirecte vrije trap op het randje van het strafschopgebied. De openingsfase was leuk om naar te kijken, want het spel ging op en neer zonder dat beide ploegen echt gevaarlijk werden.

Tot de elfde minuut, want waar het schot van Niels van der Windt eerst werd tegengehouden door keeper Donny Veenis, kon Daley Uythof in de actie erna wel scoren en de stand op 2-0 zetten. Daarna werd ook Wippolder slordig, maar ondanks dat bleven ze wel de betere van de twee ploegen en kon ESTO niet gevaarlijk worden. Na een half uur konden de fans van Wippolder weer juichen. Nadat Rob Notenboom Niels van der Windt de diepte in stuurde kon Van der Windt via een mooi lobje keeper Veenis passeren.

Slechte tweede helft

Vlak voor rust kreeg Wippolder nog twee kansen via Sintniklaas en Vincent Plichta, maar beiden konden niet afronden. Na rust was het ESTO voor het eerst gelukt om een kans te creƫeren na een voorzet van Jack Simons op Jordy Romijn, maar Romijn kopte net over. Snel erna was Wippolder weer gevaarlijk via Uythof, maar zijn schot was te zacht. De rest van de tweede helft waren beide teams heel slordig, maar Wippolder is nooit echt in gevaar gekomen. Alleen via Simons en Arno Zijm werden er twee kansjes gecreƫerd door ESTO. Wippolder werd alleen maar gevaarlijk via Sintniklaas en Casper Spaan, maar de een schoot voorlangs en de andere zag zijn schot gekeerd worden door de keeper van ESTO. Zo won Wippolder met 3-0.

Wippolder-trainer Ronald Hes was gematigd tevreden. ”Je moet in de eerste helft eigenlijk al 4 of 5-0 voorstaan. En in de tweede helft dachten we dat het wel makkelijk gaat. In de eerste helft heb ik goede en mooie aanvallen en doelpunten gezien, maar in de tweede helft helaas niet. Er werd er iets te makkelijk over gedacht.”

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zondag 2e klasse D.

Antony Sintniklaas aan de bal
,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *