Zuidpop herdenkt vrijwilligster

De tweede editie van Zuidpop, het muziekfestival op 1 september in Pijnacker-Zuid, staat dit jaar in het teken van een trieste gebeurtenis. Eind vorig jaar overleed een van de vrijwilligers van het evenement, Ellen, op 33-jarige leeftijd als gevolg van nierfalen. Een wijkfeest zonder Ellen is voor de organiserende wijkvereniging echter ondenkbaar. Omdat Ellen gek was op vlinders, spelen vlinders tijdens Zuidpop 2018 een belangrijke rol. Zo is er een vlinder te vinden in het logo van het evenement.

Ellen onderging op jonge leeftijd twee operaties aan haar urinewegen. Door een fout zorgde dit na zeven jaar voor problemen, wat resulteerde in een slecht functionerende nier. Dit leidde uiteindelijk tot haar plotselinge overlijden.

De organisatoren van Zuidpop hebben de Nierstichting als goed doel verbonden aan het evenement. Tijdens het festival wordt geld ingezameld en ook nu al loopt er een sponsoractie bij de Nierstichting. Die is hier te vinden.

Nouked speelt op 1 september op Zuidpop in Pijnacker.

Buurtfeest

Zuidpop wordt op zaterdag 1 september weer een groot buurtfeest in het wijkpark van Tolhek (achter de Soete Suikerbol). DJ Robin opent het festijn met een Kids Disco show. De jonge discjockey draait ook in de rest van de avond geregeld zijn muziek.

Verder zijn er drie bands: Nouked, een formatie die veel muziek uit de jaren ’70 speelt, de Casaband, gevormd door ouders van de Casa Bilingual Montessori School in Pijnacker, en The Guyter Generation, een band die een link heeft met het gelijknamige café.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *