Zuidpop meets Young Connection

Aimee Pijl

Zuidpop, ooit begonnen als wijkfeestje voor bewoners van Pijnacker-Zuid en omstreken, is uitgegroeid tot een professioneel festival met lokale muziekbands en foodtrucks. Dit jaar wordt het evenement gehouden op zaterdag 31 augustus.

Zuidpop wil ook maatschappelijk betrokken zijn bij de bewoners van Pijnacker-Nootdorp. Daarom staat dit jaar het Netwerk Young Connection centraal.

Om erachter te komen wat dit netwerk doet voor haar medemens liep Aimee Pijl, een van de organisatoren van het evenement, met toestemming van alle partijen mee met twee vrijwilligers. Hieronder de verhalen die ze daarover schreef.

.

Cindy en Weddeb

Cindy en Weddeb

De eerste ontmoeting is met een vrijwilligster van Netwerk Young Connection bij een Eritrees gezin, dat sinds anderhalf jaar in Nootdorp woont. Cindy (20 jaar) geeft elke woensdagmiddag aan Weddeb (10 jaar) huiswerkbegeleiding.

Daarnaast bouwt Cindy een brug tussen het Eritrees gezin en de Nederlandse samenleving.

Lees hier verder

Michelle en mevrouw L.

Michelle

De tweede ontmoeting met een vrijwilligster van Netwerk Young Connection is bij mevrouw L. (78 jaar) die, sinds haar man anderhalf jaar geleden overleden is, nogal eenzaam is. Door haar reuma en omdat ze slecht ter been is kan mevrouw L. niet meer zo goed uit de voeten. Michelle (18) is elke zondag twee uur bij haar op bezoek.

Lees hier verder