Zwaar bevochten overwinning voor SV Nootdorp

Op sportpark ‘s-Gravenhout werd zaterdagmiddag de eerste derby van het nieuwe seizoen gespeeld tussen SV Nootdorp en DSO uit Zoetermeer. De ploeg van trainer Marco Jalink trok uiteindelijk aan het langste eind en won de eerste wedstrijd van de competitie met 3-2. Marco Jalink was vooral blij na afloop ”Ik hoop dat er niet veel wedstrijden zoals deze gaan volgen dit seizoen, maar ik vrees van wel.” Aanvoerder Dylan Ligeon: ”Dit was een zwaar bevochten overwinning, extra leuk omdat het mijn oude club is natuurlijk.”

De bezoekers uit Zoetermeer begonnen fel aan het duel en Nootdorp kwam moeilijk onder die druk uit. DSO leek zelfs na ruim een half uur spelen op voorsprong te komen via Timo Reinhardt, maar hij stond buitenspel. Scheidsrechter Olav van Hees keurde de goal af en zag kort daarna een overtreding over het hoofd die een rode kaart had kunnen betekenen.

Nootdorptrainer Marco Jalink: ‘We pakten het goed op met een fantastische goal’

De thuisploeg scoorde vlak voor en na rust. De eerste goal werd gemaakt door Rodney Ebing, de tweede kwam op naam van Joey van Maaren. DSO kwam snel met de aansluitingstreffer van invaller Finn Brandt. In de omschakeling kwamen de bezoekers twintig minuten voor tijd op gelijke hoogte door Sahr Kabuto.

Nootdorp-trainer Marco Jalink: ”Na de tweede goal had de wedstrijd gespeeld moeten zijn, vooral als je thuis speelt. Ze kwamen helaas op gelijke hoogte in de omschakeling. Wij pakten het goed op erna met een fantastische goal.”

Doorgekopt

Uiteindelijk was het middenvelder Jop Verhagen die de wedstrijd besliste. Twaalf minuten voor tijd wist hij met een harde knal DSO-keeper Sven Wolsheimer te passeren. ”Er kwam een lange bal op Le-Shwan Lisse, hij kopte door waar ik ook op gokte. Ik ontweek nog een tackle en dacht: ik schop hem vol in de verre hoek. Gelukkig ging die erin”, vertelde Verhagen na afloop.

In de blessuretijd leek het 3-3 te worden, maar op advies van de grensrechter werd de late gelijkmaker van Tim Ceder afgekeurd. Tot woede van alles en iedereen van DSO. Een aantal spelers liep zelfs boos van het veld en DSO-trainer Bert de Best werd er met rood afgestuurd door de scheidsrechter. Een paar seconden later floot hij af. Ligeon daarover: ”Vanaf waar ik stond zag ik niet goed of het buitenspel was. Ik hoorde wel van zowel de Nootdorp-supporters als die van DSO, dat het wel zo was. Onze grensrechter heeft dat dan goed waargenomen en daar zijn we heel blij mee.”

Goed opgelost

”Na rust hebben we meer gevoetbald dan voor rust, want toen gingen we teveel mee in hun spel”, zei Jalink nog. ”We vergaten na de 3-2 de wedstrijd te beslissen, waardoor het spannend bleef en zij hoop bleven houden.” Daar was zijn aanvoerder het mee eens. ”Doordat ze vroeg druk gingen zetten op onze laatste lijn, kwamen wij niet aan voetballen toe”, vond Ligeon. ”Onze middenvelders werden daardoor niet bereikt en daar hadden we het moeilijk mee. Gelukkig hebben we het goed opgelost allemaal.”

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zaterdag 1e klasse B.

Nootdorp-aanvoerder Dylan Ligeon aan de bal
Nootdorp juicht na de 2-0 van Joey van Maaren (14)
Matchwinner Jop Verhagen
DSO-trainer Bert de Best, werd vlak voor tijd van het veld gestuurd na opmerkingen richting de scheidsrechter
,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *