Zwerffietsen nu overal weggehaald

Fietsdepot Haaglanden haalt ook in Pijnacker-Nootdorp zwerffietsen op.

Handhavers van de gemeente gaan voortaan overal controleren op zwerf- en weesfietsen die langere tijd ergens blijven staan en die mogelijk door de eigenaar zijn achtergelaten.

Tot nu toe werd alleen gekeken naar fietsen bij de haltes van de Randstadrail en bij winkelcentra, maar het college van B & W heeft besloten dat op alle plekken in de gemeente het verbod op langdurige stalling in de openbare ruimte zal worden gehandhaafd.

Het probleem komt in alle kernen voor. Geregeld worden er fietsen en bromfietsen aangetroffen die kennelijk al langere tijd niet worden gebruikt, vaak met lekke banden, zonder zadel en met allerlei andere mankementen die er op duiden dat de eigenaar er op die manier afstand van heeft gedaan.

Label

De fietsen en bromfietsen worden niet meteen weggehaald. De eigenaar krijgt eerst nog een aantal weken de tijd om het ding weg te halen. Handhavers hangen een label aan het stuur met een datum waarop het voertuig moet zijn verwijderd. Gebeurt dat niet, dan wordt de brik meegenomen door de medewerkers van het Fietsdepot Haaglanden.

Wie dan zijn rijwiel toch nog terug wil moet naar het fietsdepot in de Junostraat in Den Haag. Je moet dan wel kunnen aantonen dat de fiets je eigendom is. Ook moet je 25 euro verwijderingskosten betalen.

Meer informatie over het gemeentelijke fietsbeleid vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *